Snabbavveckling och hästtäcken, finns det ett samband?

Hästarna bryr ju sig inte om det råder coronakris eller inte. Men visst märkte de att något var annorlunda. Våren 2020 var helt klart annorlunda i stallet. Det var tomt helt enkelt! Så många lektioner inställda och bara kärngänget där för att se till att ingen fyrbent skulle fara illa av restriktionerna. Men det blev coronarytt och det var då som vi insåg att snabbavveckling och hästtäcken hade en viss koppling…

Svåra tider i verkliga livet

För många har våren 2020 inneburit stora livsförändringar. Det är flera medlemmar som driver egna företag och den försämrade ekonomin kändes. Det var det som ledde till att ett naturligt samtalsämne under de tuffa månaderna var företagsekonomi och risken för att behöva avveckla med snabbavveckling innan det blev konkurs.

Inget nytt i och för sig i vårat stall. Vi har ju sedan tidigare insett att den ekonomiska expertisen finns hos oss. Det kan faktiskt vara riktigt klokt att börja diskutera företagandet i stallet trots att vi är där av helt andra skäl.

Coronarytt och snabbavveckling

Coronarytten ordnades som en manifestation för hälsa och vänskap. Det var många som tyckte att det var så trist att inte kunna umgås som vanligt. Den sociala distansen skavde onekligen på våra nerver. Men på en häst kommer man ju en bra bit ifrån varandra.

Med coronarytten visade vi att det går att umgås och ha riktigt roligt utan att sprida virus. De som kände sig friska kom för att vara med. Vi körde rundan vid sjön. Minst två meter mellan varje ryttare men tillräckligt nära för att kunna samtala fritt.

Det var då som snabbavveckling kom på tal. En ryttare som också driver hästbutik berättade att till och med nätbutiken hade börjat sacka. Hon hade precis köpt in ett helt gäng hästtäcken men ingen handlade. Det såg ut som att en snabbavveckling var nära förestående.

Hästtäcken behövs också när det är pandemi

Det är väl känt att en ridtur får hjärnan att komma igång. Särskilt ute i friska luften och alla som var med började fundera på vad som kunde göras. Kloka huvuden slogs ihop utan att röra vid varandra och en plan utformades.

Bara av de som var med fanns det flera som behövde nytt hästtäcke och vem känner inte någon annan som kan ha samma behov. Särskilt om det blir ett riktigt bra pris. Det blev det! Coronarytten ledde alltså till att det blev ett naturligt samband mellan snabbavveckling och hästtäcken.

Avvecklingen kunde kanske inte hindras av att partiet täcken snabbt såldes. Men det här visade ändå kraften i att jobba tillsammans. Det var ju fler som gick i samma tankar om att lägga ner sina bolag då ekonomin var så svajig.

Tillsammans är vi starka

Vi lät stallet bli en plats för nätverkande och det var fler än hästbutiken som såg möjligheten att göra något åt en situation som såg hopplös ut. På så vis var det flera som inte valde snabbavveckling. I varje fall inte just då när coronan härjade som värst.

31 Aug 2020