Fotografera din häst

Man måste inte ha en egen häst för att ha en egen häst. Hästar bryr sig inte om ägarskap och kommer man regelbundet till ridskolan för att jobba med samma häst så är det klart att man utvecklar en alldeles unik vänskap och på sätt och vis så har man då en häst. När man vill fotografera sin häst så kan man förstås göra så när man inte själv ska sköta och rida men det är också kul att få bilder och film då man sitter upp. Det här kan man få hjälp med av snälla tränare och kompisar men om man inte har en bra kamera så är risken att bilderna blir mindre bra. Ibland kanske man till och med vill använda sig av ett stativ för att fotografierna ska bli riktigt bra och minnesvärda.

Fotografera din häst i stallet

När du ska ta med dig kameran till stallet så måste du vara extra försiktig och se till att du har en väska speciellt för detta. Om kameran hamnar i fodret så kan detta leda till att du får köpa en ny. Häng inte kameran om halsen för att fotografera din häst när du ska göra den i ordning för en lektion! Be hellre någon, som inte kommer att rykta, mocka eller sadla, om att ta hand om din kamera medan du pysslar med förberedelser. Du bör heller inte försöka fota från hästryggen för det kan bli riktigt farligt och det särskilt när du fortfarande är novis och håller på att lära känna din häst. Du kan läsa mer online om att fotografera djur för att få fler tips och råd omkring detta.

Gamla bilder och film

Det kan ju vara så att du har sysslat med hästar länge och att du har fantastiska bilder och filmer i äldre format. Den här typen av bilder kan översättas till digitalt format och det enklaste är att ta hjälp av en bildstudio som vet hur man gör. Även om en äldre bild ser fin ut i original så måste man göra en hel del för att bibehålla kvalitet då den översätts till digitalt format. Det kan handla om redigering och en del ändringar vad gäller färger för att man ska få en fin bild. När det handlar om film så kan det vara så att man får skicka den till ett labb som kan kopiera till CD eller DVD så att man sedan kan se sina favoritfilmer från stallet på dator- eller TV-skärm.

Om du inte rider och inte har en häst

Nu kan det förstås vara så att du mest drömmer om att ha en egen häst och att veta hur man svingar sig upp i sadeln för att ge sig av i galopp över ängar och stränder. Du kan finna fina gratis foto online som du kan använda dig av som inspiration tills du kommer till skott och anmäler dig till en kurs för nybörjare. De här bilderna kan du sedan byta ut när du kan fotografera din häst och hänga dessa bilder på jobbet och andra platser där du känner att du behöver lite vardagskonst för att få lusten åter.