Den ekonomiska hjälpen fanns i stallet

Egentligen så skulle Janna inte jobba i stallet den där helgen. Men det var så mycket att göra och då hon fick frågan om att hjälpa till med teori för den nya vuxengruppen så sade hon ja. Det visade sig vara en lyckoträff. Janna gick nämligen i tankar om att sälja ab och i vuxengruppen så fanns det en ekonom med god kunskap av avveckling och likvidationer.

Sälja ab för att likvidera

Jannas bolag var inte längre aktivt och hon hade mest behållit det för att det kanske ändå skulle bli verksamt någon gång. Men nu skulle den där pengen som fanns i aktierna ändå kunna användas till bättre saker, ridsaker. Janna hade hört att man kunde sälja ab för att avveckla och det lät ju attraktivt.

En ridkurs för vuxna

Den nya vuxengruppen var ganska liten. Den bestod av två damer och tre herrar. Johan var en av herrarna. Han hade kommit till stallet för att försöka förstå vad hans fru och dotter gjorde där hela tiden. Han tänkte att en snabbkurs i ridning skulle vara bra för familjen.

Till vardags så jobbade Johan på ett finansbolag. Han uppskattade Jannas teoridel som lördagsmorgonen startade med. Det kändes helt klart tryggare att börja ridningen med instruktioner om hur man förbereder hästen på rätt sätt. Tänk bara en sådan sak som att hästen inte sparkar i sidled, det hade han aldrig tänkt på!

Kaffepaus med prat om ekonomi

I kaffepausen så stannade Janna kvar med gruppen och lyssnade intressant på deras prat. När hon insåg att Johan var ekonom så kunde hon inte låta blir att fråga om sitt bolag. Johan ställde några frågor och gav henne sedan rådet att sälja bolaget för att avveckla. Men det fanns en hel del att lägga till och nu hade de ju inte tid till detta.

Mer prat om ekonomi

Så snart som nybörjargruppen var klar med sin dag så erbjöd Janna att bjuda Johan på en smörgås och kaffe på stallets café. Kanske kunde han berätta lite mer om det där med att sälja ab för att avveckla det. Det kunde han. Det var ändå så att hans fru och dotter kommit till stallet för att ta sina helglektioner.

När Johan väntade på att familjen skulle bli klara med ridningen så lyssnade han mer noggrant på Jannas beskrivning av sitt vilande bolag. Han gav henne sitt visitkort och lovade att hjälpa henne följande vecka med att köpa aktiebolaget.

Veckan därpå så sålde Janna sitt bolag för att avveckla det. Det här gick snabbt och smidigt. Därefter så kunde Janna investera i den rid utrustning som hon funderat ett tag på. Hon var förvånad över hur snabbt det gick och att den ekonomiska rådgivningen fanns i stallet av alla ställen!

1 Oct 2019