Sälja aktiebolag för mer tid i stallet

Ett aktiebolag kräver en hel del arbete. Kanske finns det drömmar om att inte längre behöva jobba så mycket för att istället ägna mer tid i stallet. Då kan en lösning vara att sälja aktiebolag för att få loss tiden som man vill lägga på hästarna. Det finns lite olika lösningar som kan fungera mer eller mindre bra.

Sälja aktiebolag för att likvidera

Man kan välja att sälja aktiebolag för att likvidera det. Då kommer man att få ut pengarna för bolaget när man säljer. Bolagsservicen som köper kommer att sköta likvidationen. Har man valt rätt service så kan man räkna med att det här sköts på ett säkert sätt så att man inte behöver tänka mer på bolaget. Med pengarna som blir över så kan man lägga mer krut på hästsporten. Ett enklare jobb eller kanske pension gör att man får mer tid över för livet i stallet.

Sälja bolaget för fortsatt verksamhet

Man kan ju även välja att sälja aktiebolag och låta det leva vidare i annan regi. Då kanske man till och med kan jobba kvar som anställd men inte längre behöva lägga så mycket tid på att sköta bolaget. Det kan bli en bra lösning då man tycker om området som verksamheten är verksamt inom men inser att det inte går att jobba fulltid med eget bolag samtidigt som man lägger ner en massa tid på hästarna i stallet.

8 Feb 2018