Så kunde vi avveckla aktiebolag och sälja hästprylarna snabbt

Efter så många år inom hästbranschen så kunde Barbro och Bodil det mesta. Deras lilla butik i en mellanstor svensk stad var välbesökt då det fanns tre olika stall i närheten och ytterligare gårdar och ridskolor inom en timmes bilväg. Det var många som vände sig till deras butik för att den hade både nytt och begagnat, men till sist så blev det ändå dags att stänga. Barbro ville flytta till en annan stad, och Bodil ville inte driva vidare ensam. De valde att avveckla aktiebolag genom att sälja det för avveckling, men innan dess så sålde de av samtliga hästprodukter på mycket kort tid.

Beslutet om att avveckla aktiebolag

Det tog lite tid att komma fram till hur de skulle göra med butiken. Att avveckla själva kändes omständligt med tanke på att de då hade haft många månaders arbete framför sig. De ville inte sälja butiken till någon annan då namnet var så förknippat just med Barbro och Bodil. Till sist så insåg de att det bästa alternativet var att avveckla aktiebolag med snabbavveckling. På så vis så kunde de sälja och få ut pengarna som de delade på utan att behöva oroa sig för allt det tekniska.

Vem skulle köpa begagnade hästprylar?

Innan det blev möjligt att sälja bolaget för avveckling så var det dock en hel del som skulle lösas. Butiken behövde ju avvecklas och det fanns en hel del hästprodukter att bli av med. Å ena sidan så ville de att det här skulle gå snabbt, å andra så ville de inte sälja av helt nya prylar för några kronor. Lösningen blev att ge viss rabatt och att skapa några event för att liksom fira stängningen. Stall, ridhus och hästorganisationer fick meddelande om att man skulle stänga och därmed sålde sakerna mycket billigare.

Det var många som kom för att passa på och lagret tömdes snabbt. Parallellt med detta så lade Bodil ut annonser på hästforum online, och folk som inte bodde så nära kunde också köpa saker för bra priser. Det här ledde till att butiken tömdes på mycket kort tid.

Hästbutiken ett gott minne

Något som både Bodil och Barbro vill understryka är att det var viktigt för dem att lämna verksamheten med gott mod och med känslan av att den fortsatt skulle påminna folk om positiva saker. Det var ju också därför som de inte ville chansa på att någon annan skulle kunna driva vidare med samma ton. Genom att avveckla aktiebolag på ett vettigt och snabbt sätt så förblir minnet om butiken gott. Folk minns med längtan vilka bra produkter de sålde, och både Bodil och Barbro har fortsatt goda namn inom hästbranschen.

29 Jun 2017