Ridning och snabbavveckling, ett spännande samband!

Att rida är spännande. Detta är en aktivitet som kräver tålamod, förståelse och så en stark känsla av medvetenhet. Det här är ju attribut som är minst lika viktiga för affärsverksamhet och därmed också för snabbavveckling. Detta oavsett om du driver ett bolag som erbjuder tjänsten eller om du bestämmer dig för att avveckla ditt ab.

Låt oss se närmre på varför den som sysslar med ridning kan ha eller kanske utveckla färdigheter som gör att de blir otroligt duktiga på att driva företag såväl som att genomföra likvidationer.

/krok_pa_stolpe_for_hangmatta.jpg

Det krävs stark arbetsmoral både för utveckling och snabbavveckling

För att syssla med ridning så måste du investera både tid och kraft i hobbyn. Hästar behöver ju regelbunden motion, skötsel såväl som uppmärksamhet. För hästen finns det inte dåliga väder och det spelar ingen roll hur upptagen du är.

På grund av detta så får den som sysslar med ridning inte sällan grunden till vad som kan kallas för god arbetsmoral. Du lär dig vikten av konsekvens och hårt arbete via ridningen. I affärsvärlden kan detta översättas till en engagerad ledare som är flitig och villig att lägga tiden som krävs på att jobbet ska lyckas.

På samma sätt kan det vara så att personen som har denna arbetsmoral också förstår när det är dags för snabbavveckling.

Bättre kommunikationsfärdigheter

För att kommunicera med en häst så måste du ha förståelse för icke-verbala signaler. Du får lära dig mer om hästens kroppsspråk för att inse vilka behov som finns. Som hästmänniska är du van vid att fatta beslut hur snabbt som helst baserat på mycket subtila signaler.

Det här är något som verkligen behövs inom affärsvärlden. Ledare som ska navigera komplex interpersonell dynamik och fatta beslut som kan bli livsviktiga måste ofta göra detta på begränsad information. Den lyhördhet som kommer med ridningen kan göra stor skillnad.

Ridningen utvecklar emotionell intelligens

Ridningen är inte bara fysisk. Den innebär också en form av känslomässig resa. Det utvecklas ett starkt band mellan ryttare och häst. Den känslomässiga intelligensen är avgörande av affärer såväl som då det blir dags för en likvidation.

Med denna ödmjukhet kan ledare ha bättre kontakt med sitt team men också med verkligheten. Beslut kan fattas baserat på mer än siffror och tal. Det är väldigt viktigt då det kanske inte är så solklart om en verksamhet bör genomgå en snabblikvidation eller inte.

Tålamod och motståndskraft

Det tar tid att bemästra ridning. Det är en process som är full av motgångar och frustrationer. En ryttare lär sig att ta dessa motgångar med ro. Att behålla lugnet och se framåt med långsiktiga mål. Detta är guld värt oavsett om en verksamhet ska drivas vidare eller om den kommer att läggas ner.

Lagarbete och samarbete

Du kan givetvis rida ensam men ofta så handlar det ändå om en form av lagarbete. Om inget annat så mellan ryttare och häst. Ryttaren lär sig med tiden att framgång är resultatet av den gemensamma ansträngningen.

I näringslivet så kan vi se att denna insikt kan leda till att ryttaren som ledare kommer att värdesätta samarbete. Att förstå att framgång är en kollektiv prestation kan ju vara en av nycklarna till att aldrig behöver lägga ner eller fundera på snabbavveckling för att undvika konkurs!

Jobba på ett proaktivt sätt

När du rider så måste du tänka proaktivt. Det gäller att förutse hästens reaktioner och planera rörelser på rätt sätt. När du ligger steget före får du smidigare ridning. Samma strategi behövs inom affärsvärlden.

Genom att förutse marknadsförändringar och identifiera potentiella problem i tid kan du antingen fatta beslut om snabbavveckling i rätt tid eller införa de förändringar som krävs för att komma vidare.

Förmågan att fatta beslut

Det är inte alltid så lätt att bestämma sig för likvidation. Den som kan navigera en häst genom en serie hopp eller utmed en komplicerad stig får ökat självförtroende. Detta kan också innebära att förmågan att fatta snabba beslut förbättras. Detta gör beslutet om snabbavvecklingen tryggt och genomtänkt trots att det kan gå hand i hand med tuffa samtal i pressade situationer.

15 Feb 2024