Läkarintyg för alkohol och droger och terapeutisk ridning

Hästar kan läka själen. Det vet alla som har tillbringat tid i ett stall. Bara av att ta hand om en häst kan det kännas så lugnt och fint inuti så det är inte konstigt att hästar ofta används som en form av terapi. Om du just nu måste ha läkarintyg för alkohol och droger för att få köra bil kanske du funderar på vilken typ av själslig hjälp som skulle kunna fungera för dig. Ridning som terapi kan bli svaret!

Läkarintyg för alkohol och droger och ditt psyke

Om du har åkt fast för rattfylleri så är det inte säkert att det beror på att du lider av ett beroende. Men med handen på hjärtat så inser du också att något inte riktigt står rätt till. Kanske lever du ett alldeles för stressigt liv. Att du nu bara kan köra bil med läkarintyg för alkohol och droger kan vara en välsignelse på så vis att du äntligen gör något åt din situation.

Vad kan terapeutisk ridning göra för dig?

Ridningen kommer inte att dra ner på tiden som krävs för att du ska få vanligt körkort igen men du kan se fram emot läkning. Genom att rida och umgås med hästar så får du stöd för både kropp och själ.

Ridning används ofta som en terapi för personer som lider av beroende. I kombination med traditionella behandlingsmetoder så kan ridningen ses som en del av en holistisk plan för hälsa. Stress är helt klart ett område som kan bli bättre av att rida regelbundet.

Hästens roll i återhämtningen

Det finns gott om studier som visar att hästar kan spegla människors känslor och beteenden. Det är på detta vis som de är så bra att ha och göra med då det krävs terapi och återhämtning. Interaktionen med hästar ger en unik möjlighet till självreflektion och personlig utveckling.

Du kan lära dig nya sätt att hantera stress på och dessutom så kommer ridningen att utveckla empati  och ditt självförtroende. Du inser att du kan ta kontrollen. Om du kan hantera en häst kanske kan du även ta kontrollen som krävs för att du vidare ska slippa läkarintyg för alkohol och droger för att få köra bil.

Hitta rätt stall med terapeutisk ridning

Det är förstås viktigt att du finner rätt stall för terapeutisk ridning. Även om du får fördelarna av att helt enkelt ta en ridkurs så är det inte samma sak som ett specifikt program med hästar. Ta kontakt med stall som erbjuder den här typen av ridning och se om du kan ingå i en grupp eller få privata lektioner.

Kom igång så snart som du kan för att börja läka och gå mot en positivare tillvaro där du inte kommer att hamna i farliga situationer som leder till att du förlorar körkortet igen!

/dalahast.jpg

8 Mar 2024