Kan du inte transportera häst får du avveckla aktiebolag!

Verksamheten som först gick ut på att erbjuda lektioner på plats i och omkring stallet blev snart efterfrågad av familjer med stora marker i trakten. Erika tyckte att det fungerade bra i början då familjer som hade stallplats bad henne om att komma med och ge lektioner på deras privata ägor. Men så kom kravet om att Erika skulle transportera hästar och då fick hon kommentaren att det var detta eller att avveckla aktiebolag som gällde!

/handtag-i-bil.jpg

Avveckla aktiebolag eller sätta ner foten

Själv tänkte Erika att det var lite märkligt att det som började som en mycket bra verksamhet tycktes ha tagits över av några bra kunder. Det hela var både bra och dåligt. Bra på så vis att de ofta hyrde in Erika för kurser och utbildningar på andra platser än omkring stallet. Men kanske inte så bra på så vis att de började ställa krav på hur Erikas företagsamhet skulle se ut.

När hon fick kommentaren att det bara var att börja erbjuda transport av hästar över hela landet eller att avveckla aktiebolag så var det droppen som fick bägaren att rinna över. Erika bestämde sig för att hon och bara hon bestämmer när verksamheten ska avvecklas.

Ny partner i verksamheten

Men så hände det att en annan stallkompis, Bengt, påpekade att han behövde fler transportuppdrag för sin verksamhet. Det var inte en klassisk hästverksamhet så först tänkte inte Erika på sambandet. Men efter att ha talat med Bengt om sitt problem så insåg de att de gemensamt hade lösningen.

Det var på grund av detta som Erika inte tänkte mer på att avveckla aktiebolag eller inte. Istället utvecklades hennes bolag med Bengts smidiga transporter. Hon fick flera uppdragsgivare för utbildningar med hästar som hon tog med sig över hela landet!

8 Jul 2022