Hästarna är en bra omväxling till att likvidera bolag

Marianne har alltid varit intresserad av ekonomi, och jobbet med att likvidera bolag på ett större svenskt finansbolag föll sig naturligt efter många år i branschen. Hästar var däremot något som Marianne upptäckte mycket sent i livet. För några år sedan så kändes det plötsligt tungt att gå till jobbet. Arbetsuppgifterna var inte lika intressanta längre och Marianne kände att det här påverkade kundrelationerna på ett negativt sätt. Hon kunde inte längre fokusera på arbetet med att avveckla deras företag på samma sätt som tidigare.

Från att likvidera bolag till att pyssla med hästar

Det började försiktigt med att en vän till Mariannes bror frågade om hon inte kunde hjälpa till en helg i stallet. Ett stort event krävde fler händer och Marianne bestämde sig för att göra det hon kunde efter att noga ha förklarat att hon inte ens visste vad den där saken man trär över hästens huvud heter! Idag vet Marianne vad träns är. Okej, hon är kanske inte lika duktig på att rida och sköta ponnys som hon är på att likvidera bolag men hon är på god väg.

Efter en intensiv helg så fick hon mersmak för plötsligt så kändes det roligare att gå till jobbet igen. Mellan rapporter och årsredovisningar så påmindes Marianne om livet i stallet och ett annat tempo som gjorde så gott.

Fler på bolaget kom med

Då det blev tillfälle med vuxenutbildning för rid-sugna så drog Marianne med sig två arbetskamrater. En av dessa har fortsatt sedan dess och tillsammans med Marianne så är det ridning och skötsel av hästar som gäller två kvällar i veckan. Det skämtas fortfarande en del på kontoret om damerna som blev hästtjejer efter 40 men det tar Marianne med kärlek.

Idag så orkar hon med och känner återigen lust med arbetet som innebär allt från att köpa och sälja bolag och att avveckla ab på ett korrekt sätt. Kontrasten mellan jobbet på kontoret och stallet kunde inte vara större, men Marianne tror att det är just detta som gör att livet får så mycket mer mening. Hon menar att det här är något som fler borde prova, både män och kvinnor.

Med Pålle som inspiration

På Mariannes kontor så finns det en bild på henne och favoriten Pålle som är ridskolans äldsta ponny. När det blir långa dagar med mycket att stå i, särskilt inför årsskiftet då många vill snabbavveckla och likvidera bolag, så hämtar Marianne energi från vännen med fyra ben då och då. Bara att påminnas om att det snart blir dags att pyssla i stallet igen är allt som krävs för att hon ska orka med och fortsatt ge arbetet den fokus och energi som krävs.

16 Aug 2017