Har du tid för egen häst och att starta aktiebolag?

När du har skaffat häst vet du att den kräver en massa tid. Det är förstås tid som du får glädje och energi av. Men om du samtidigt studerar eller jobbar så är frågan om du utöver din häst kommer att hinna med att starta aktiebolag. Det är ju också något som kommer att kräva en hel del tid.

Hur mycket tid krävs det för att starta aktiebolag?

Då du har en dröm om en egen firma men inte vågar säga upp dig och testa dina vingar kan det vara klokt att se lite på hur mycket tid du får lägga på att starta aktiebolag. Innan du ens tänker tanken om att lägga undan kapital för aktiekapitalet och skapa ett konto för detta behöver du en solid affärsplan.

Det kan ta många veckor, kanske månader, att utarbeta en affärsplan. Detta lär du hinna med vid sidan om jobb och häst. Du kan sitta lite på kvällar och helger med din plan. Här kan du ju även få hjälp och be en kunnig person om att se över ditt projekt för att ge dig feedback som kan hjälpa dig att fatta rätt beslut.

När du är redo att dra igång

När du väl känner att du har en plan som håller så är det dags att dra igång firman. Här är frågan vad du ska göra och hur ofta. Om det rör sig om en mindre verksamhet där du tar uppdrag i enlighet med luft och tid så kanske du inte behöver starta aktiebolag. Då kan du börja med F-skatt och sedan se om du eventuellt vill uppgradera företagstypen.

När du jobbar med projekt så kan du ju räkna ut hur mycket tid du måste lägga på varje uppdrag. Det gör det lättare att komma fram till om du kan jobba, sköta häst och driva ett företag. Det finns folk som gör just detta och en anledning till att de lyckas är att de är bra på att planera.

/gronvaxt.jpg

Det ska ju även finnas tid över för annat

Något som alla som driver eget bolag vet är att detta kräver mer tid än vad man kan tro. Det är klart att du kan börja på liten låga och bara anta uppgifter som du känner att du hinner med utan stress. Men det blir lätt så att du börjar jobba mer och mer med ditt bolag för att det är så kul.

Det är viktigt att komma ihåg att du behöver tid för mer än jobb, hästen och ditt bolag. Tänk på det när du ser på möjligheten att starta aktiebolag för att driva ditt eget vid sidan om allt annat som du är igång med just nu.

11 Jan 2023