Fräscha hästtäcken med steamer

Det är rent och fräscht i sadelkammaren. Hyllan med nytvättade täcken är en fröjd för ögat men det finns något som stör. Tygerna är rätt så skrynkliga och inte alls så snygga som de var då du först köpte dem. Med en steamer så kan hästtäcket snabbt se som nytt ut igen. Det kan finnas många tillfällen då du vill att hästens täcke och andra material ska se riktigt bra ut.

Steamer inför fotografering

Inför en fotografering så är det inte så dumt att snygga till kläder både för ryttare och för häst. Då kan det vara smart att ta med en steamer till stallet och se över hur de täcken och andra tyger som kommer att synas ser ut. Att de är rena är en sak, men om det är fullt med veck på tyget så kan det hela framstå som lite stökigt.

Se till att ta hand om steaming i god tid. Det är inte så att det tar särskilt lång tid att ånga ett täcke men det här är inget du bör göra då fotografen står redo och det ska fotograferas. Ryttarnas kläder kan snyggas upp på plats. De bör förstås redan vara rena och snygga då folk anländer men med steamer så går det att ta hand om sista minuten åtgärder.

Steamers fungerar så enkelt

Det som är så bra med handhållen steamer är att den är så enkel att använda. Du kommer inte att få samma resultat som om du stryker med ett riktigt bra ångstrykjärn men det blir slätt och fint. Dessutom så kommer en steamer inte att förstöra materialet.

Det går att steama i princip allt. Det enda du ska vara lite försiktig med är siden. Om något är gjort i siden så är det bättre att låta bli då tyget kan skadas av alltför stark steamer-effekt. Men täcken, kavajer och annat som kan behövas snyggas till i stallet ordnar du lätt med ångaren.

Det är bara att hänga upp täcket på en plats där du kommer åt och börja steama. Med ångan så blir det slätt och fint igen. Damm försvinner och täcket kan se som nytt ut igen. Det här är roligt så förbered dig på att det kan finnas många i stallet som vill testa.

Ta hand om utrustningen

Tänk på att en steamer ska användas på rätt sätt för att fungera väl. Om du häller vanligt vatten med kalk i tanken så kommer detta snart att märkas. Köp destillerat vatten och stryk med detta för att hålla steamern i god form. Ta hem din steamer om det inte finns en bra plats i stallet att förvara den på och låt inte barn leka med den!

28 Jun 2018