Entreprenörskap med hästar - Starta ab

Kan du förvandla din passion för hästar till en inkomst? Drömmen om att starta ab inom området hästar är kanske realistisk för dig. Men har du ens tänkt på alla möjliga vinklar? Hästarnas förtrollade värld är inte begränsad till ridsport.

Vi ska se närmre på möjligheter för att starta ab inom hästnäring så läs vidare om detta är din största önskan i livet!

Starta ab inom ridning och ridsport

För dig som är erfaren ryttare så kanske det är möjligt att starta ab för att lära andra att rida. Du kan ge lektioner till nybörjare, till vuxna eller kanske jobba med avancerade ryttare som behöver en personlig coach.

Det kan också vara möjligt att starta ab som erbjuder workshops och seminarium med kända ryttare. Här finns det ju en mycket större publik. Inte bara de som är intresserade av att själva rida.

Terapi med hästar

Ett annat spännande område är hästterapi. Du behöver inte själv vara terapeut för att jobba med detta. Du kan till exempel etablera ett centrum för hästterapi. På så vis gör du inte bara något som du själv mår bra av, du bidrar också till en bättre värld där dina medmänniskor kan må bättre tack vare hästarnas fantastiska påverkan.

Hästuppfödning och försäljning

Detta är inte det enklaste området att ge sig in på för det kräver kapital såväl som rätt erfarenhet och kontakter. Men om du har djup kunskap inom hästgenetik så kanske du kan investera och tjäna stora pengar på detta.

Driv ett hästpensionat

Precis som att hundägare ibland behöver hotell för sina hundar så kan hästägare också behöva denna hjälp. Genom att driva ett unikt hästpensionat så får du vara nära hästarna dagligen samtidigt som du tjänar pengar på detta.

Dietist för hästar

Hästar kan precis som människor behöva hjälp med sin diet. Det handlar inte bara om självklara saker som att vissa hästar blir gasiga i magen av morötter. Om du specialiserar dig på hästfoder och erbjuder konsulttjänster för hästägare, tävlingsteam eller ridcenter så kan detta vara ett fint område för att starta ab.

Rid-utrustning och kläder

Du kan också dra igång en verksamhet som designar eller säljer utrustning och kläder för ridning. Det kan vara saker som sadlar, träns, ridhjälmar, ridstövlar och kläder. Kanske kan du konkurrera med bättre priser eller en unik serie som är av särskilt intresse för svenska ryttare.

Anordna hästevenemang

Du kan också starta ab som fokuserar på hästevenemang. Det kan vara hopptävlingar, rodeos och mer. Här gäller det förstås att du är duktig på att organisera samt att marknadsföra dina hästevent.

Häst-resor

Folk reser för att spela golf och visst finns det ett intresse för häst-resor där det går att fördjupa sig i ridning och skötsel av hästar. Kanske kan ditt företag ordna med dessa resor. Då får du jobba med djuret du älskar och samtidigt se spännande platser i världen.

Spa för hästar

Dra igång ett spa för hästar. Det kan vara en kombination av grooming och spa för hästens hälsa. Detta kan fungera på ett mobilt sätt så att du kommer till hästen som får dina behandlingar för man, svans, hovar och mer.

Digitala tjänster och plattformar

Det kan också finns utrymme för digitala tjänster och plattformar som har med hästar att göra. Du kan starta en hemsida med fokus på hästträning, skötsel och recensioner av produkter. Genom att sälja produkter och ta betalt för annonser så kan detta absolut innebära en fin inkomst.

Hästfotografi och konst

Det är ett smalt område men något som kan fungera om du har konst eller fotografi som en hobby. Du kan fotografera och filma event. Det kan finnas privatpersoner som vill betala för din tjänst såväl som stall som vill föreviga event.

Nu borde det vara solklart att det finns så många möjligheter till att starta ab och på olika sätt jobba med hästar. Fundera lite på vad du är bra på och se om detta är något som går att kombinera med ditt intresse för hästar. Lycka till!

/fodral_till_objektiv.jpg

30 Jan 2024