Du kan lika gärna be Brunte om att avsluta ab!

Eva hade försökt sälja böcker om hästar på nätet. Det gick inte så bra och hon hade ingen större lust att driva företaget vidare. Hon pratade ofta om saken med Becky i stallet. Efter flera månaders tjat kom det inte som en överraskning att Eva bestämt sig för att avsluta ab. Men hennes tillvägagångssätt fick Becky att utbrista “Då kan du lika gärna be Brunte om att lägga ner bolaget åt dig!”

Avsluta ab i enlighet med gällande regler

Eva hade fått för sig att hon kunde lägga ner ab genom att helt enkelt sluta jobba med det. Hon menade att det kallades för vilande bolag eller liknande. Men Becky förstod att Eva alls inte hade koll på vad som gällde.

Becky förklarade för Eva att det inte var så enkelt. Det kunde till och med vara ett brott att inte avsluta ab på rätt sätt. Det finns ju regler för nedläggning av bolag. Man kan inte komma och säga att det hela inte sköttes på rätt sätt på grund av okunskap.

Som tur var så lyssnade Eva på Becky. Hon var villig att vända sig till en bolagsservice för att få hjälp med avvecklingen. Det var tur att hon gjorde det för det visade sig att det fanns flera saker som Eva inte hade haft koll på.

Viktigt att följa regler

När Eva fick kontakt med en bra bolagsservice insåg hon att det inte bara var att lägga ner genom att sluta jobba med bolaget. Hon fick en tydlig checklista med det som bolagsservicen behövde för att kunna hjälpa henne med likvidationen.

En del saker var inte helt självklara för Eva. Becky visste inte heller vad som gällde men det ordnade sig. Bolagsservicen gav Eva den tid som krävdes för att hon skulle förstå hur hon skulle förbereda sitt ab för att sälja det.

Nu har Eva mer tid för Brunte

Nu är avvecklingen klar. Eva sålde till sist sitt bolag för att avveckla det. Det här blev ett bra sätt att avsluta ab på. Eva slapp gå igenom likvidationsprocessen och den utfördes på ett lagligt sätt. Nu kan hon ägna all sin tid åt Brunte.

Det blir antagligen inga nya hästföretag av bolagssorten för Eva. Böckerna som blev över har hon gett bort till stallets bibliotek. Beckys kommentar om att hon lika gärna kunde be Brunte om hjälp har blivit ett stående skämt. Ett internt skämt i stallet.

Numera så kör de i stallet med denna kommentar för många olika saker. Brunte kan hjälpa till med det mesta. Och när de säger att det är dags att be hästen om hjälp så vet alla att det innebär att något inte riktigt är genomtänkt.

7 Jul 2019