Det krävs ju läkarintyg för taxikörkort!

Vi älskar ju att prata hobbys i stallet. Hästarna är nästan allt i livet men utöver denna hobby så är det många av oss som har fler intressen. Marianne har varit med sedan stallet en gång grundades och har alltid skojat om att hon har tre jobb. Kontoret, stallet och så som chaufför till dotter och grannars barn till stallet!

Fast ännu roligare blev det då Marianne bestämde sig för att lämna kontoret och sadla om till taxichaufför. Då insåg hon att det skulle krävas läkarintyg taxikörkort och vi fick alla veta mer om hur detta går till…

Läkarintyg taxikörkort är en viktig trygghet

Nu vet vi ju i stallet att det går att lita på Marianne som chaufför. Många har under årens lopp fått hjälp med att hämta och lämna barn och vi kan alla intyga att Marianne verkligen inte är någon fara på vägarna. Men ett läkarintyg för taxikörkort handlar inte om hur försiktigt man kör bilen.

Det gäller ju att den som kör andra människor är frisk. Marianne är sällan sjuk men hon förklarade för oss att det handlar som saker som syn och sådant som kan påverka säkerheten då man kör passagerare.

För att kunna ta sitt taxikörkort fick Marianne boka tid hos en särskild klinik som kan genomföra de tester som krävs och sedan skicka informationen till Transportstyrelsen. Det hela gick bra och Marianne blev godkänd. Hon fick sitt läkarintyg för taxikörkort och är snart klar med utbildningen.

När Marianne får sitt taxikörkort kommer hon att ha en god kundbas att börja med. Vi i stallet vet ju hur bra hon kör och har redan nu spridit ordet vidare här på bloggen. Vi är övertygade om att Marianne kommer att bli Sveriges bästa taxichaffis!

/reglade_varme_i_bil.jpg

17 Nov 2022