Det kan krävas hästkrafter för att avveckla aktiebolag

 

Nu är beslutet fattat! Du ska lägga ner aktiebolag och gå vidare. Kanske har du fått en anställning och tänker att det där med att driva eget ändå inte var för dig. Men det du kanske inte var förberedd på är att det kan krävas hästkrafter då man ska avveckla aktiebolag. Det här är inget som sker över en natt, och då du vill göra annat så blir det minst sagt frustrerande att inte komma vidare.

Avveckla aktiebolag på rätt sätt

För att kunna avsluta ett bolag så måste man följa en viss procedur. Precis som att hästen varje dag ska skötas på rätt sätt och inte bara kan plockas ut för en ny lektion utan ryktning och kratsning av hovar så måste bolaget läggas ner i enlighet med de regler som finns. Det ska ordnas med bolagsstämma där du och styrelsen fattar beslutet om likvidation, och så ska Bolagsverket få information om detta.

Det kan ta lång tid innan bolaget är avslutat och då måste du hela tiden vara redo på att det kan dyka upp frågor. Det kan ju kännas besvärligt oavsett om du har startat ny verksamhet eller inte. Om du inte har kraft som en Ardenner just nu så är det kanske bättre att välja snabbavveckling för att slippa hela processen.

Vad är snabbavveckling?

Med snabbavveckling så får du hjälp med att avveckla aktiebolag enligt konstens alla regler. Istället för att själv läsa på Bolagsverkets hemsida så kan du räkna med att bolaget som köper din verksamhet sköter avvecklingen på rätt sätt. Då du väljer en bolagsservice med lång erfarenhet och gott rykte så är detta väl värt den avgift som de tar för uppgiften. Du kommer att bli av med ditt bolag och det kommer att avvecklas. Avvecklingen går inte snabbare än om du hade tagit tag i den själv, men du slipper ju sköta allting på egen hand.

Istället så kan du gå vidare med det som du vill göra nu. Ditt bolag avvecklas precis så som det ska. Förutsatt att du har gett bolagsservicen all information som de behöver för att sköta avslutet så blir du verkligen fri och då kan du använda dina hästkrafter på bättre vis.

Välj rätt då du ska sälja bolaget för avveckling

Idag så finns det en del olika val för snabbavveckling. Flera bolag är aktiva på den svenska marknaden. De konkurrerar med priser för att avveckla ditt bolag men kan också erbjuda annat som gör denna process lättare. Välj alltid en känd aktör med gott rykte. Chansa inte! Det är bättre att betala lite mer för en säker tjänst som det går att lita på. Då sparar du på tid och kraft.

10 Apr 2018