Bättre ordning i stallet med galgar

Under sommaren så är det många som väljer att sommarjobba i stallet. Men det här är inte riskfritt. Det har visat sig att det brister i kunskap om arbetsmiljö så pass att det sker en hel del olyckor då folk jobbar extra i stallet. Ett sätt att få bättre ordning är att använda galgar som är redskap som finns i varje hem men kanske inte i varje stall.

Galgar ger ordning i stallet

När du tänker på saken så inser du att galgar kan vara så användbara i stallet. Det är ju inte bara jackor som kan hängas på dessa. Många gånger så hamnar vanliga verktyg, och remmar och spännen, på golvet. Då de inte har öglor och det inte finns någon krok att hänga på så blir det snabbt stökigt. I en sadelkammare så räcker det inte med hyllor och reglar. Det måste också finnas plats för att hänga allt sådant som annars inte syns ordentligt.

En galge är enkel att hänga på en krok eller på ett räcke. Den kan också ha clips. Det blir perfekt då du behöver samla flera små saker till ett ställe. Om det är många som ska använda det som finns på galgen så är det ännu bättre att det finns en tydlig samlingsplats. Då slipper folk leta överallt för att hitta spännen och annat som lätt kan hängas upp.

Bra galgar är ett måste

Men varje galge är inte perfekt. Det som ofta händer är att folk av välmening plockar med sig gamla galgar hemifrån. Dessa kan vara av trä, metall eller plast. Storleken kan variera och det är inte alltid som galgarna verkligen kommer till användning. Istället för att lita på medlemmarnas välgörenhet så kan det vara klokt att beställa rätt galgar. Trägalgar med clips är starka och tåliga. De passar också fint in i miljön.

Trasiga galgar ska slängas!

En trasig galge är inte bara farlig för kläder och annat som hängs på den. Den skadade galgen kan ha delar som är vassa. Om den hanteras på fel sätt så kan både människor och djur skadas av den! Då en trasig galge upptäcks så ska den kastas. Det är viktigt för att behålla säkerheten i stallet.

Om en medlem kommer med en trasig galge av metall, trä eller plast så bör den omedelbart slängas. Det är inte lönt att försöka tejpa för att fixa den del som har gått sönder. Kanske kan det vara läge att beställa ett gäng galgar med stallets logga. Det går ju att ha en fin bild och text på galgen, och då vet alla var den hör hemma.

22 Nov 2018