Avveckla aktiebolag eller flytta till nytt stall

När ett stall hyrs så är det viktigt att kommunikation mellan ägare och hyresgäst fungerar på ett bra sätt. Då det blir för svårt att komma överens så kan det innebära stora problem. Efter en massa tjafs så kan det till sist bli så att ridskolan får inse att de antingen får lägga ner och avveckla aktiebolag eller flytta verksamheten till annan plats.

Avveckla aktiebolag blir trist för medlemmarna

Att avveckla aktiebolag innebär att alla hästar och all utrustning säljs av. Ridskolan upphör att existera. Det är minst sagt trist för medlemmarna. Det är också på grund av detta som det är en stor fördel när ridskolan själv äger stallet och de marker som används för undervisning. Då slipper man ta hänsyn till ägare som plötsligt vill använda en del av lokalerna till annat eller som kommer med märkliga regler som inte går att efterleva då det handlar om fyrbenta vänner.

Om stallet måste flytta

Att flytta ett stall är inte en enkel sak. För medlemmarna så är det ju viktigt att ha nära till hobbyn. Om det finns en annan plats som ligger några mil bort så kan det låta hyffsat. I varje fall för de som kan åka till stallet med bil. Det gäller ju att det också finns buss så att medlemmar utan körkort eller chaufför också kan komma fram.

Några mil kan förändra allt och därför så är det sällan en bra idé att flytta ett stall. En bättre lösning kan vara att medlemmarna går ihop och ser om det finns möjlighet att köpa lokalerna och markerna. Kanske går det att få folk intresserade och vara med och investera.

Så tänker man ju ofta då det blir risk för att avveckla aktiebolag. Innan detta sker så ser ägare på möjligheter att få in pengarna som krävs för att man ska kunna fortsätta. Men det är klart att det också kan finnas situationer då en nedläggning av verksamhet ändå blir bäst.

Om stallet och markerna inte passar så bra för verksamheten så är det inte nödvändigtvis så bra för hästar och ryttare. Man kan ju inte fortsätta med ridskolan till varje pris då platsen inte lämpar sig väl för verksamheten. Att få tillträde till ett nytt stall och ridhus kan vara rena rama välsignelsen så förändring är inte nödvändigtvis något problematiskt.

Börja om från början

Att avveckla aktiebolag och sedan starta om på nytt på annan plats kan bli ett bättre val. Detta särskilt då det kan möjliggöra att man får tillgång till ett eget stall där ryttare och ledare själva bestämmer hur det hela ska skötas och mer. Då man börjar om från början så går det att göra upp en långsiktig plan som gör att ridskolan kan frodas i flera generationer framöver.

31 Oct 2018